Danner – nezničitelná legenda už i v Bratislavě

obuv danner

Co uděláš, když si potřebuješ koupit nové boty? Ráno zajdeš do nejbližšího obchodu, proklikáš se nabídkou na e-shopech, poptáš se známých anebo sjíždíš fóra pro podobně postižené? Určitě se v této souvislosti najde někdo, kdo ti doporučí značku Danner. Boty, které jsou v USA ikonou, nastavily laťku pěkně vysoko. Good news!

Pokud je chceš vyzkoušet, nemusíš se vláčet do Ameriky – v Bratislavě máme obchod, který konečně (jako jediný) prodává značku Danner na Slovensku

Lidi, kteří mají zkušenost s botami Danner, si pochvalují jejich odolnost, pohodlnost a všestrannost. Hlavní motivací výrobců byla (a stále je) snaha dělat turistické boty, které snesou všechno a vydrží roky. Už v roce 1932 je začali vyrábět v oregonském Portlandu a původně to byly především pracovní boty pro dřevorubce. Už z toho je jasné, že to musely být pořádné boty, které se s ničím nemažou. No, řekneš si, kdysi se fakt vyráběly takové boty, že je dědil ještě vnuk po dědovi. Teď aby je člověk měnil každou druhou sezónu. No, u Dannerů tohle neplatí.

Fakt, že žádná část výroby se nikdy nepřesunula do pochybného čínského sweatshopu, se sice odrazí na ceně, ale zároveň je zárukou kvality – prvotřídních materiálů a precizního zpracování.

Navzdory enormní trvanlivosti budou třeba při intenzivním používání jednou potřebovat opravit

Kromě všech zmíněných výhod, byl i toto další styčný bod s wilderoben. Že by obnošené, odřené nebo poškozené boty byly na vyhození? U skutečně kvalitního produktu je tato myšlenka přímo heretická – protože dobrý materiál přežije i svého majitele. Danner poskytuje na svoje boty servis a u mnoha modelů i doživotní záruku. Asi vědí proč.

Filozofie upřednostňující opravu a údržbu věcí před jejich vyhozením a výměnou za nové nás vrací do starých časů, kdy měl člověk jeden pár bot na x let. Před tím, než začala masivní destrukce životního prostředí kvůli tomu, aby měl každý kvadrilion párů bot na jeden rok. Rychlá a laciná produkce není pro nás ve wilderoben zajímavá. A věříme, že pro zodpovědného a přemýšlivého spotřebitele jako jsi ty, také ne. Kvalita, dobrý servis pro zákazníka a udržitelná produkce nás prostě berou víc. Chodit do přírody nás bere víc. Chodit pohodlně, s jistotou a dobře obutí nás bere víc. Takže co uděláš, když budeš potřebovat turistické boty? Přesně, budeš je hledat tady: https://wilderoben.com/cs/brands/danner-2

danner topanky
Krásky před testováním

Zdroje obrázků: https://global.danner.com/, https://whatifwewalked.com/ , https://www.thehandandeye.com/

You Might Also Like